Skip to main content

Et speciale i vækst: "Vi vil være førende inden for kompleks IT-rådgivning"

Med mere end 12 års erfaring med IT-ret har advokat Kasper Laustsen oplevet, hvordan specialet er gået fra at være en juridisk niche til i dag at være en prioritet for hele branchen. Det seneste år har han medvirket til at opbygge og udvikle et team, der i de kommende år skal udvikle Bruun & Hjejles platform inden for kompleks IT-rådgivning.

Kasper Laustsen skiftede i december 2020 til Bruun & Hjejle, hvor han blev ansat som associeret partner i afdelingen for IT- og Medieret.

Bruun & Hjejle har et strategisk fokus på fast ejendom, M&A og proces. Navnlig inden for M&A og proces giver det rigtig god mening at have specialiserede IT-retlige kompetencer.

Det skyldes blandt andet, at der ved opkøb af digitaliserede virksomheder vil være et behov for at forstå den købte virksomheds IT-systemer, infrastruktur og risici samt de store synergieffekter eller omkostninger, der kan være ved at implementere den købte virksomhed i købers eksisterende IT-infrastruktur.

Denne øvelse er, ifølge Kasper Laustsen, ofte kompleks og risikofyldt. Der er meget jura i disse øvelser, idet hovedparten af alle IT-ydelser er reguleret aftaleretligt.

Quote by Kasper Laustsen

Vores målsætning er, at Bruun & Hjejle skal være “preferred choice” i markedet i forhold til køb og salg af IT-virksomheder eller virksomheder med stor IT-kompleksitet samt løsning af IT-tvister.

Kasper Laustsen
Associeret partner, IT og medier

Digitalisering skaber juridisk kompleksitet

Digital transformation fylder meget i alle virksomheder i dag. Selv industrivirksomheder, der er etableret årtier før den digitale tidsalder, er i dag så digitalt understøttede, at mange kan og bør betegnes som værende IT-virksomheder.

“Stigende digitalisering skaber en række IT-retlige problemstillinger i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder hovedsageligt i forhold til due diligence-processen, hvor risikovurdering af et selskabs IT-aftaler, IT-strategi og IT-investeringer har et helt andet fokus end for bare 10 år siden,” siger Kasper Laustsen.

Den økonomiske og strategiske risiko, der ligger i udviklingen af nye IT-systemer, kan skabe tvister, der resulterer i, at man kommer bagud i forhold til konkurrenter på markedet. Derfor har Kasper Laustsen også en klar forventning om, at vi kommer til at se flere retssager inden for IT-ret i fremtiden. 

Gearet til udviklingen

I løbet af 2021 har Kasper Laustsen været med til at opbygge det team, der skal bidrage til at løfte den IT-retlige rådgivning til næste niveau i Bruun & Hjejle og understøtte virksomhedens strategiske fokusområder.

“Vores målsætning er, at Bruun & Hjejle skal være “preferred choice” i markedet i forhold til køb og salg af IT-virksomheder eller virksomheder med stor IT-kompleksitet samt løsning af IT-tvister,” siger Kasper Laustsen.

En målsætning, Kasper Laustsen ser realiseret inden for de næste fem år, fordi afdelingen i Bruun & Hjejle allerede har kompetencerne og erfaringerne. Nu gælder det om at markedsføre budskabet. Inspirerende arbejdsplads Kasper Laustsens opstart i Bruun & Hjejle var præget af coronanedlukning, men efter fire måneder som ansat kunne han, i foråret 2021, fysisk hilse på sine kollegaer for første gang. 

“Det var en ret speciel opstart, men jeg er landet virkelig godt, og jeg er omgivet af kompetente og ikke mindst ambitiøse kollegaer, og det er enormt motiverende for mig. Vi har et ungt miljø og mange unge partnere, der løfter i flok, er omstillingsparate og åbne for nye tiltag, og netop derfor er jeg sikker på, at vi kommer til at lykkes,” siger han.

Find denne artikel og mange andre i Bruun & Hjejles årsrapport 2021 her.

all
sm
md
lg
xl
2xl
3xl
4xl