Spring til hovedindhold

HMN Naturgas sælger handelsselskab med 215.000 naturgaskunder

04.07.2017

Danmarks største gasselskab, HMN Naturgas, har i dag meddelt, at de har solgt deres handelsselskab, HMN Naturgas A/S, med 215.000 kunder til energiselskaberne SEAS-NVE og Eniig.

HMN Naturgas Content

HMN Naturgas I/S besluttede i foråret at sætte den kommercielle del af forretningen til salg som følge af regeringens forsyningsstrategi, der lagde op til at samle gasdistributionsnettene og samtidig adskille netselskaber (der står for drift og vedligehold af distributionsnettet) og handelsselskaber (der står for salg og kundeservice).

I forlængelse heraf er der i dag indgået aftale om salg af handelsselskabet, HMN Naturgas A/S, til energiselskaberne SEAS-NVE og Eniig. Den samlede kundeportefølje på 215.000 kunder vil blive fordelt mellem SEAS-NVE og Eniig og efterfølgende inddraget i de to selskabers eksisterende gasforretninger.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse og godkendelse fra repræsentantskabet i HMN Naturgas I/S, samt af at Folketinget vedtager et foreliggende lovforslag for den kommunale modregning på naturgasområdet.  

HMN Naturgas I/S har sideløbende med dette forløb indgået en principaftale med staten om overtagelse af gasnettet.

HMN Naturgas I/S er Danmarks største gasselskab og forsyner en kvart million husstande og virksomheder med gas. Koncernen ejes af 57 kommuner i hovedstadsområdet, Nord- og Midtjylland. Koncernen består af gasdistributionsvirksomheden HMN GasNet P/S og gashandelsselskabet HMN Naturgas A/S, samt to mindre selskaber som beskæftiger sig med biogas og gas til transport.

SEAS-NVE er Danmarks største andelsejede energi- og fibernetkoncern med over 400.000 kunder og andelshavere. Koncernen har over 800 medarbejdere og omsatte i 2016 for 3,5 milliarder kroner.

Eniig er et andelsselskab ejet af 383.000 andelshavere i Nord- og Midtjylland. Selskabet beskæftiger sig bl.a. med el og varmeforsyning, fiberbredbånd, el og gas og gadelys og har godt 1.000 medarbejdere.

 

Bruun & Hjejle har rådgivet HMN Naturgas.