Gå til hovedindhold

Nye barselsregler gav plads til drømme

I juni 2021 fik medarbejderne i Bruun og Hjejle besked om, at alle, uanset køn, herunder også medmor og medfar, fremover vil blive tilbudt 24 ugers betalt orlov i forbindelse med barsel. Det var et stort, men nødvendigt, skridt for ligestilling, og en uventet nyhed for advokat Christopher Vitoft Ångstrøm, der ventede sit første barn blot tre måneder senere.

Nyheden om de ændrede barselsregler hos Bruun & Hjejle kom som en stor overraskelse for 29-årige advokat Christopher Vitoft Ångstrøm. 

“Jeg kan huske, at jeg ringede til min kone og fortalte hende nyheden. Vi var virkelig glade. Det vendte op og ned på vores tanker om hele barselsforløbet. Vi fik plads til at drømme og mindre fokus på planlægning, og det var enormt befriende,” siger han.

Christopher er advokat i afdelingen for entrepriseret og har været ansat i Bruun & Hjejle i fem et halvt år. Christopher nyder i øjeblikket sin barsel, som han tilbringer i Farum med sin kone og deres søn, Storm, der i dag er et halvt år gammel. Christopher gik fra midt i marts og kan nu koncentrere sig fuldt ud om familien, indtil han vender tilbage til arbejdet primo september.

Lige så stort skridt for kvinder

Bruun & Hjejles nye barselsordning gav genlyd. Ikke blot i advokatbranchen, men på tværs af brancher og hele mediebilledet. Her kunne bestyrelsesformand i Bruun & Hjejle Ole Spiermann fortælle, at den nye ordning i lige så høj grad var et stort skridt for ligestilling og kvinderne, som det var for de mandlige medarbejdere.

“Vi så ingen grund til, at barselsforholdene ikke skulle forbedres for mændene. Ligestilling er ikke et juridisk krav i dag, men det er, hvor vi som virksomhed og samfund bør og vil ende. På papiret er det bedre vilkår for mænd, men i praksis lige så meget for kvinder, og det var et stort og nødvendigt skridt for os,” siger Ole Spiermann.

Det hele menneske

Christopher lægger ikke skjul på, at han har et arbejde, der indebærer, at han i perioder har lange arbejdsdage. Noget, der unægteligt kan lægge et pres på familielivet på hjemmefronten.

Forlængelsen af barselsperioden giver, ifølge Christopher, forældre mulighed for at danne et sundt fundament for deres fremtidige familieliv.

“Der er helt klart et behov for, at man får den her længere periode, hvor man kan fokusere på at være familie og finde sig selv i det at være forældre − også efter barslen. Det er virkelig godt set af partnerkredsen,” siger han.

Christophers kone har taget orlov fra sit arbejde, og derfor kan den lille familie tilbringe perioden i trygge omgivelser i det hus, de flyttede ind i i februar. Samtidig er der nu tid og plads til, at de i fællesskab kan mærke efter og finde ud af, hvordan de vil strikke perioden sammen, så den er mest optimal for dem som familie.

Citat af Christopher V. Ångstrøm

For mig sender det et klart signal om, at Bruun & Hjejle ser advokater som hele mennesker, og at der er en grundlæggende forståelse for, at man præsterer bedre, når man befinder sig i rammer, der har et holistisk syn på balancen mellem privatliv og arbejde.

Christopher V. Ångstrøm
Advokat

Et moderne advokatfirma

At Bruun & Hjejle var first movers på at tilbyde længere barsel til fædre har en stor betydning for signalværdien i markedet, mener Christopher.

Han mener, at tiltaget og husets generelle fokus på værdier som ligestilling og arbejdskultur, der rækker ud over juraen, er med til at positionere Bruun & Hjejle som et moderne advokatfirma.

Find artiklen om Christopher og mange andre artikler i Bruun & Hjejles årsrapport 2021 her.

all
sm
md
lg
xl
2xl
3xl
4xl